Prijs PVC ramen vergelijken

Nieuwsgierig naar de prijs van PVC ramen? Lees hier wat het vervangen van je oude ramen gemiddeld kost en welke zaken van invloed zijn op de kostprijs.

Gemiddelde prijs van PVC ramen

De prijs van een kunststof raam is met name afhankelijk van: het type raam, het soort glas dat je kiest en de isolatiewaarde van de profielen. Onderstaande prijzen zijn inclusief glas, exclusief plaatsingskosten.

Prijs PVC ramen vergelijken
Type raam Soort glas Prijs per m²
Vast (100×100) HR++ € 160 – € 170
Vast (150×200) HR++ € 330 – € 370
Draaikiep (100×100) HR++ € 330 – € 370
Valraam (150×120) HR++ € 330 – € 370
Schuifraam (200×100) HR++ € 900 – € 1.200
Extra: ventilatierooster nvt € 35 – € 75

Offerte PVC ramen & deuren

Prijs PVC ramen inclusief plaatsingskosten

Voor het plaatsen van PVC ramen betaal je gemiddeld 700 tot 785 euro per vierkante meter. Dit is inclusief HR++ glas, btw en plaatsingskosten.

Type raam Soort glas Prijs per m²
PVC raam (vast) HR++ € 700 – € 785

 

PVC raam

Let op de isolatiewaarde van kunststof profielen

De isolatiewaarde van de profielen is in hoge mate bepalend voor de prijs van een kunststof raam. De isolatiewaarde wordt ook wel de U-waarde of Ug-waarde genoemd en men drukt deze uit in een cijfer, bijvoorbeeld: 1.43 W/m² of 0.89 W/m². Hoe lager de U-waarde des te minder warmte er via het raam verloren gaat. Een lagere U-waarde is dus beter voor de energieprestatie van de woning. PVC ramen met een lage u-waarde zijn wat duurder in aanschaf, maar je bespaart er wel meer energie mee.

Tip: Laat je goed informeren door de aannemer over U-waarde van de profielen en het effect ervan op de energieprestatie van de woning.

Prijs van HR++ glas

Bij nieuwbouw en renovatie plaatst men tegenwoordig standaard HR++ glas. HR staat voor hoog rendement. Hoogrendementsglas isoleert 35% beter dan standaard dubbel glas. De prijs van HR++ glas bedraagt 75 tot 80 euro per vierkante meter. Je kunt eventueel ook kiezen voor HR+++ glas of driedubbel hoogrendementsglas. Dit type glas is wel gevoelig duurder dan HR++ glas en ook de raamprofielen moeten ervoor geschikt zijn. Gemiddeld kost HR+++ glas 115 tot 120 euro per vierkante meter.

Offerte PVC ramen & deuren

Hoogrendementsglas

Subsidies plaatsing hoogrendementsglas

Je kan nog steeds genieten van subsidies indien je de werken laat uitvoeren door een aannemer. Je kan geen premie meer van de netbeheerder genieten voor de plaatsing van hoogrendementsglas. Deze wordt vervangen door MijnVerbouwPremie. Vervang je de oude beglazing en de kozijnen van een woning die minimum 15 jaar oud is, dan geniet je van een premie. De premie bedraagt 50% van de in aanmerking komende investeringskosten voor premieaanvragen in 2022, 2023 en 2024. De premie bedraagt maximaal 5.500 euro, voor een investeringsbedrag van maximaal 11.000 euro.

Opendraaiend PVC raamprofiel

Houten ramen vervangen door PVC ramen: wat kost het?

Wil je de houten ramen in je woning laten vervangen door PVC ramen, hou dan rekening met een kostprijs tussen 700 en 785 euro per vierkante meter. In deze prijs zijn alle kosten inbegrepen.

Stel: je wil twee vaste houten ramen in huis laten vervangen door 2 PVC ramen met een totaal raamoppervlak van 5 vierkante meter, dan betaal je hiervoor 3500 tot 3925 euro. Mogelijk valt de kostprijs lager uit, maar dit is afhankelijk van het gewenste type raam en de aard van de werken. Voor een exacte kostenraming vraag je het best een aantal offertes aan.

Wens je de prijs te weten voor PVC ramen en deuren? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte PVC ramen & deuren

Ook interessant