PVC ramen renoveren: tips & advies

Wie van plan is om bestaande PVC ramen te renoveren, doet er goed aan dit artikel eens door te nemen.

Vooraleer we je enkele tips geven kunnen we al meegeven dat je niet alles hoeft uit te breken bij een renovatie. Het buitenschrijnwerk kan in sommige gevallen gewoon blijven staan en je kan enkel de beglazing vervangen van gewone beglazing naar bijvoorbeeld isolerend dubbel glas.

Als je PVC ramen renoveert dan mag je rekenen op een verlaging van je energiekosten en een meerwaarde voor je woning. Er zijn ook heel wat soorten beglazing waaruit je kan kiezen.

Offerte PVC ramen renoveren

Nieuwe beglazing

Het buitenschrijnwerk, de profielen dus, kunnen in sommige gevallen behouden blijven. Het kan dus gewoon betekenen dat je enkel nieuwe beglazing laat plaatsen. De meest gekozen optie hierin is dubbele beglazing, maar ook super isolerend glas is tegenwoordig een optie. Wie nog verder wil gaan kan ook kiezen voor driedubbele beglazing.

Krijg je nog subsidies?

PVC ramen renoveren zal een grote hap uit je budget nemen, maar je krijgt er wel iets voor in de plaats. Dankzij de isolerende ramen kan je de warmte beter in huis houden en kan de thermostaat lager ingesteld worden. De energie factuur gaat dus naar omlaag.

Het is zelfs mogelijk om raamsubsidies aan te vragen. Informeer zeker eens naar Mijn Verbouwpremie als je aan het renoveren bent.

Welke opties zijn er mogelijk?

We gaven al mee dat je driedubbel glas kan gebruiken voor je PVC renovatieramen. Maar welke opties bestaan er nog? Afhankelijk van waar de ramen komen kan je eens nadenken over mat glas. Op die manier verhoog je de privacy omdat niemand kan inkijken. Bij een voordeur of badkamervenster is dit zeker aan te raden. Dan hoef je je geen zorgen te maken.

Staat het raam of de deur op het zuiden gericht? Dan heb je een bron waar heel wat warmte kan ontstaan. Laat eventueel een zonwerend screen plaatsen aan de buitenkant. Die zal de warmte tegenhouden en de ruimte in je woning koeler kunnen houden. Zeker een meerwaarde in de zomer dus.

Laat je ook vensterbanken plaatsen in PVC? Dat kan meteen in dezelfde kleur van de profielen van je ramen en deuren. Ook naar onderhoud is dat makkelijk, je hoeft niet meer te verven zoals bij hout. Enkel afstoffen en je bent klaar.

Offerte PVC ramen renoveren

Kostprijs PVC ramen renoveren

Ben je geïnteresseerd om je PVC ramen te renoveren, dan kan je offertes opvragen bij verschillende bedrijven. Zoek er enkele uit de buurt uit en nodig ze bij je thuis uit. Dat is altijd het beste zodat ze de huidige toestand van de ramen kunnen bekijken. Zijn de huidige profielen nog goed om enkel het raam ervan te vervangen? Of zijn ze verouderd en vervang je ze best mee? Dat zal je in een eerste gesprek snel horen. PVC is handig om te verwerken en is een zeer flexibel materiaal, dus er zijn heel wat mogelijkheden.

Stel al je vragen in het gesprek en wacht dan de offertes af. Vergelijk de bedragen op de juiste manier, zorg dus dat alle offertes over dezelfde afmetingen en bedragen gaan.

Een offerte is nog geen verbintenis tot aankoop. Je bent pas tot betaling verplicht als je de opdracht toekent. Dan krijg je een voorschot factuur alvorens de werken starten. Vraag ook goed na hoeveel het voorschot zal bedragen? Hou dit zo laag mogelijk, zodat je nog iets achter de hand hebt mocht de uiteindelijke afwerking niet goed zijn.

Offerte PVC ramen renoveren

Ook interessant