Zwarte PVC ramen

Zwarte PVC ramen zijn zeer erg in trek en een stuk goedkoper dan stalen ramen. Wat zijn de voor- en nadelen van zwarte ramen en deuren, de eigenschappen en wat kosten ze?

Met zwarte PVC ramen krijgt je woning een unieke look. Het is tegenwoordig een trend om zwart te combineren met andere kleuren. In een Scandinavische look kan je het perfect integreren. Denk dan aan zwart, grijstinten, houtlook en veel wit. Het maakt je interieur zeer strak en dat is erg in trek.

Zwarte PVC ramen

Zwart is natuurlijk een sterke kleur en je moet het goed zien in te passen voor je ramen en deuren. Zwarte PVC ramen hebben qua profiel hun standaard diktes. Kies je voor aluminium dan heb je smallere profielen en dat kan nog strakker lijken. Maar daar hangt dan weer een hogere kostprijs aan vast. Kies je voor PVC dan weet je dat de structuur ook kan gekozen worden. Bijvoorbeeld een houtlook PVC structuur. Het enige verschil is dat je er geen werk meer aan hebt. De reden waarom zoveel mensen nu voor PVC kiezen is omdat het heel makkelijk te onderhouden is. Naar duurzaamheid toe is PVC ideaal, het materiaal kan heel lang meegaan.

De isolatiewaarde van PVC ramen is ook een sterk punt. Met de nodige kamers in de profielen krijg je een goed geïsoleerd raam. Wens je driedubbele beglazing, dan is dat ook mogelijk.

Voordelen zwarte PVC ramen

Stijlvol uitzicht: PVC profielen zien er goed uit en kunnen in elke woning tot hun recht komen. Het is een kwaliteitsvol materiaal dat in heel wat verschillende kleuren te verkrijgen is. Houtlook en metaallook is ook mogelijk.

Onderhoudsarm: er is weinig onderhoud aan nodig.

Isolerende kenmerken: PVC ramen hebben uitstekende thermische en akoestische isolatie. Met de premium versie van PVC kan je een U-waarde bereiken tot 0,65 W/m²K.

Nog enkele kenmerken: PVC heeft versterkte profielen die vervorming onmogelijk maken. er zijn kwalitatieve dichtingen om het kader en het raam goed af te sluiten.

Offerte PVC ramen en deuren

Kleur en structuur

Kies je voor zwarte PVC ramen dan zien de profielen er dus volledig zwart uit. In PVC heb je de keuze in effen PVC, houtlook of metaallook. Maar ook matte zwarte PVC ramen zijn zeer trendy. Wat past het best bij de rest van je woning en interieur. De structuur kan bepalend zijn in de look van de gevel.

Er bestaat ook een UV-bestendige folie om de profielen te bekleden. De kleuropties zijn eindeloos. Ook hier bestaat er een gladde of houtstructuur uitvoering. De nerven kan je kiezen, er zijn opties in gouden eik nerf, notelaar nerf en mahonie nerf.

Eén van de grootste nadelen is dat PVC ramen kunnen verkleuren. De folie komt soms ook los, maar het hangt af van hoe zwaar de ramen het te verduren krijgen. Zijn ze in volle zonlicht geplaatst, is er veel vervuiling in de buurt, hoe vaak regent het op de ramen? De meeste fabrikanten en leveranciers geven tot 10 jaar of meer garantie op hun producten.

Offerte PVC ramen en deuren

Prijs zwarte PVC ramen

Om de kostprijs te berekenen voor het plaatsen van PVC ramen en deuren, laat je best een vakman langskomen. Er zijn heel wat specifieke details om te bekijken en om de maat te berekenen van een raam of deur.

Zo moet de dagmaat precies gemeten worden. En moet jij als woningeigenaar bekijken of de raamopeningen moeten aangepast worden. Wil je ze groter of kleiner, ook dat kan extra kosten met zich meebrengen. Moet de leverancier van de nieuwe PVC ramen de oude ook uitbreken en meenemen? Dat zal ook in de prijs meegerekend worden.

Ook de verdere afwerking zoals venstertabletten, zonnewering, mat glas, geïsoleerd glas en dergelijke meer zullen de offerteprijs doen stijgen.

Daarom vraag je best prijs bij meerdere bedrijven die gespecialiseerd zijn in zwarte PVC ramen. Op basis van de informatie die je krijgt en de offerte die ze je overhandigen kan je dan een beslissing maken. Vraag zeker naar referenties in de buurt zodat je eens een kijkje kan nemen naar reeds uitgevoerde werken. In een toonzaal langsgaan kan je helpen om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Offerte PVC ramen en deuren

Ook interessant