Super isolerende PVC ramen: voordeel & prijs

Waarom kies je voor isolerende PVC ramen en deuren? Wat zijn de voordelen en hoe herken je ze?

Waarom isolerende ramen en deuren?

In tijden waar opwarming van de aarde en isolatie hand in hand gaan, moet je ook denken aan je ramen en deuren. Er zijn nog heel wat oude woningen die geen super isolerende PVC ramen hebben. En dat is jammer, want het is een investering die je dubbel en dik terug krijgt. De energiefactuur gaat naar beneden en de thermostaat kan enkele graden lager. Bovendien verhoog je de waarde van je eigendom. Enkel een winsituatie voor jou als gebruiker.

Voordelen van PVC ramen

Er zijn tal van voordelen aan dit materiaal. Heel veel mensen kiezen voor kunststof bij het plaatsen van nieuwe ramen en deuren. We sommen even de voornaamste voordelen op:

Makkelijk te onderhouden: PVC hoef je niet te verven. Enkel afstoffen of met een nat doekje overgaan en je bent klaar. Makkelijker kan dus haast niet.
Heel veel kleuren te verkrijgen: je kan PVC in zowat alle kleuren laten plaatsen. Heb je al enkele nieuwe ramen, maar wil je er nog bij in dezelfde kleur, dan kan dat zonder probleem. Vooral zwart pvc buitenschrijnwerk is momenteel hot.
Prijs/ kwaliteit zeer interessant: PVC is goedkoper dan hout en aluminium maar heeft meer voordelen. Je kan je dus niet vergissen in dit materiaal.
Houtnerf look is mogelijk: naast de effen versie kan je ook een houtnerf laten voorzien op het profiel. Dan zijn jouw ramen niet meer te onderscheiden van echt hout. Behalve dat je ze niet moet verven natuurlijk.

Offerte PVC schrijnwerk

Isoleert PVC goed?

Het antwoord is volmondig: ja. Als we verder gaan kijken dan zien we dat PVC profielen uit 3, 5 of 7 kamers bestaan. Hoe meer kamers hoe beter de profielen isoleren. De maten van het raam, 4-15-4 bijvoorbeeld zorgen voor een U-waarde van 1,1. Neem je dikker glas, super-isolerende beglazing of driedubbelglas dan stijgt die waarde alleen meer en krijg je super isolerende PVC ramen.

Een raam of glazen buitendeur op de zuidkant van je woning, neemt heel wat licht binnen, maar ook warmte. Neem je dan nog zonwerende ramen, dan bescherm je je binnenruimte extra. Je krijgt hiermee een verschil van 4 graden ten opzichte van de buitentemperatuur. Dat is een verschil dat je echt wel zal voelen tijdens hete zomers.

Ben je op zoek naar super isolerende PVC ramen, dan ga je met dit materiaal zeker de juiste keuze maken.

Premie PVC schrijnwerk & beglazing

Sinds 1 juli 2022 is deze premie een onderdeel geworden van Mijn VerbouwPremie, de samenvoeging van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen en de meeste premies van Fluvius. Mijn VerbouwPremie kan aangevraagd worden vanaf 1 oktober 2022.

Je kan genieten van een premie van €16 per m² voor het plaatsen van hoogrendementsglas (of 35/50% van het factuurbedrag bij het plaatsen van ramen met isolerende beglazing ) Om het juiste premiebedrag te berekenen, raadpleeg je het best de website van EnergieSparen.be.

Offerte PVC schrijnwerk

Kostprijs PVC ramen

Je kon al lezen dat PVC goedkoper is dan hout en aluminium. Maar hoeveel de exacte prijs voor jouw situatie is, dat kunnen we niet bepalen. Wie dat wel kan, zijn gespecialiseerde bedrijven die ramen en deuren plaatsen. Nodig enkele van die bedrijven uit, zodat ze jouw woning kunnen zien en de situatie kunnen bekijken.

Bespreek je wensen, wat ze moeten doen en wat je van hen verwacht. Nemen ze de oude ramen mee en breken ze die ook uit? Plaatsen ze de nieuwe ramen en werken ze ook volledig af? Dat zijn zaken die meespelen in het berekenen van een offerteprijs.

Door verschillende bedrijven te spreken hoor je heel wat informatie en kan je bekijken wat je wel en niet nodig acht. Staat dat ene raam op de noordkant met amper zonlicht, dan moet je daar al geen zonwerend glas voor nemen. Wil je een voordeur met een driepuntslot of vijfpuntslot?

Denk er goed over na en maak de juiste keuze van bedrijf. Vraag zeker na welke referenties ze kunnen voorleggen. Want daar kan je veel uit leren, hoe ze omgaan met andere klanten en wat hun ervaringen zijn.

Offerte PVC schrijnwerk

Ook interessant