Het voordeel van ramen in PVC of kunststof

PVC ramen hebben zoveel voordelen, dat heel mensen voor dit materiaal kiezen. Andere opties zijn aluminium of hout, maar in dit artikel zal je merken waarom er zoveel voordeel aan ramen in PVC ramen is.

Waarom niet voor hout kiezen?

Er is nog een minderheid die voor hout kiest, omwille van het vele werk dat je eraan moet doen. Als je het hout niet beitst zal het niet lang duren vooraleer je de eerste schade ziet.

Er zijn uiteraard wel voordelen aan schrijnwerk in hout. Als je het goed kan onderhouden dan gaat hout langer mee. Naar isolatienormen kan hout ook heel goede papieren voorleggen. Je kan de ramen en deuren de kleur geven die je zelf wenst. In verf, vernis en beits zijn heel wat kleuren beschikbaar.

De nadelen zijn dat hout langzaamaan in prijs stijgt. Het verven moet bijna jaarlijks gebeuren om het hout in goede staat te houden. En de verfproducten zijn niet altijd milieuvriendelijk.

Offerte PVC ramen en deuren

Aluminium ramen een goede keuze?

Een twee optie is aluminium schrijnwerk. Heel wat mensen hebben dit materiaal en zijn daar ook zeer tevreden over. De voordelen zijn dat het makkelijk te onderhouden is en je kan ook kiezen uit heel wat kleuren. Het grote nadeel aan aluminium ramen is dat het duurder is. Naar isolatienormen scoort het minder goed, wat toch een belangrijke factor is tegenwoordig.

Aluminium profielen zijn wel dunner en daardoor strakker. Het kan het uitzicht van je gevel of muur maken of kraken. Als je in een bepaalde stijl werkt dan kan je natuurlijk nog steeds de overweging maken om voor aluminium te kiezen.

PVC ramen, de beste keuze?

Wil je prijs/ kwaliteit een goede investering maken, dan zit je goed met kunststof ramen.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • PVC is erg onderhoudsvriendelijk;
  • PVC is niet onderhevig aan corrosie;
  • De kostprijs is lager dan andere materialen;
  • PVC heeft een lange levensduur;
  • PVC heeft een waaier een kleuren waaruit je kan kiezen;
  • PVC ziet er door innoveren steeds beter uit op esthetisch vlak;
  • PVC schrijnwerk is minder duur dan aluminium;

Kijk maar eens naar de huizen in de buurt. Heel wat bewoners vervangen hun ramen en kiezen vaak voor PVC. Ze vervangen niet alleen het schrijnwerk maar kiezen ook direct voor isolerende beglazing.

Net omdat er zoveel voordelen aan verbonden zijn en de kostprijs valt prima mee. Het is niet omdat het goedkoper is, dat je het moet gebruiken. Maar naar duurzaamheid en afwerking toe is PVC zeker een topmateriaal.

Offerte PVC ramen en deuren

Conclusie

Alle drie de materialen (hout, aluminium en PVC) hebben hun voor- en nadelen. De keuze ligt bij jou. En die ga je maken aan de hand van de eigenschappen van de profielen en ramen. Maar wat ook meespeelt is het budget. Om precies te weten te komen hoeveel PVC ramen kosten, kan je offertes vragen. Nodig enkele bedrijven uit die de situatie bij je thuis komen bekijken en op basis van afmetingen en jouw wensen een prijs opstellen. Dan weet je wat de totaalkost zal zijn. Hou er ook rekening mee dat je mogelijk nog subsidies of premies kan aanvragen. Dat maakt de kostprijs al wat draaglijker.

Ook interessant