Premies & subsidies PVC ramen & deuren

Ramen en deuren plaatsen, het blijft een grote investering. Gelukkig zijn er enkele premies en subsidies voor kunststof schrijnwerk die je mogelijk kan aanvragen. We hebben alles in een handig overzicht gegoten.

Netbeheerder premies

Heb je een bestaande woning ben je eigenaar van de woning en woon je in het Vlaams Gewest? Dan kan je aanspraak maken op een eventuele premie voor:

  • plaatsen van hoogrendementsbeglazing ( Umax 1.0 m²K/W)
  • plaatsen van volle buiten buitendeuren ( Umax 2.0 m²K/W )
  • Afbreken en plaatsen van nieuwe ramen en deuren met hoogrendementsglas

Offerte PVC ramen en deuren

Premiebedragen

Fluvius, de netbeheerder, geeft een premie voor wie hoogrendementsglas plaatst in een huis of appartement. De Vlaamse Overheid heeft momenteel alles onder de noemer “Mijn Verbouwpremie” geplaatst waar ook de meeste premies van de netbeheerder zijn inbegrepen.

Voorwaarde: de hoogrendementsbeglazing moet een U-waarde van 1,0 of beter hebben.

De premie bedraagt €16/m² per glasoppervlak. Verhoging van €8/m² mogelijk voor klanten die beschikken over uitsluitend nachttarief.

De premie bedraagt maximaal €5.500, voor een investeringsbedrag van maximaal €11.000 euro.

Bij het plaatsen van ramen zijn er ventilatie-eisen van toepassing. Voldoet u niet aan deze ventilatie-eisen, dan bedraagt de premie €16/per m² voor het geplaatste hoogrendementsglas.

Offerte PVC ramen en deuren

Burenpremie

Je kan met minstens 9 andere eigenaars deelnemen aan een collectief renovatieproject. Er moet minstens 1 energiebesparend project opgezet worden. Er kan tot €400 per woning of eenheid verkregen worden.

Sociale beglazingsprojecten voor huurwoningen

Huurwoningen die bewoond worden door prioritaire groepen kunnen extra hoge premies voor sociale beglazingsprojecten. De premie bedraagt €85 per m².

Overkoepelende renovatiepremie

Als je buitenschrijnwerk volledig of gedeeltelijk laat vervangen dan kan je in aanmerking komen voor een overkoepelende renovatiepremie.

De beglazing vervangen moet door hoogrendementsglas gebeuren met een Ug waarde van maximaal 1,1 W/m²K. Hou er wel rekening mee dat er ook ventilatievoorwaarden aan de vergoeding gekoppeld zitten.

De renovatiepremie gaat tussen de 20% en 30% van het factuurbedrag. Het minimum is wel dat de factuur €2.500 bedraagt.

Gemeentelijke premie ramen en deuren

Informeer altijd eens bij de gemeente en provincies of zij nog een premie geven bij het plaatsen van hoogrendementsglas. Elke gemeente heeft hier andere bedragen en voorwaarden voor. Het kan ook zijn dat de stad of gemeente waar jij woont geen extra premie geeft. Via de diensten van het stadhuis kan je de nodige informatie bekomen waar je nog recht op hebt.

Verbeteringspremie en renovatiepremie?

De overkoepelende renovatiepremie vervangt de oude renovatiepremie en verbeteringspremie. Ook de Vlaamse verbeteringspremie kan je niet meer aanvragen. Als je al een eerste deel van de premie hebt ontvangen, dan kan je nog een tweede aanvraag doen, binnen de twee jaar en ten laatste op 31 januari 2021.

Offerte PVC ramen en deuren

Ook interessant