PVC deuren: soorten, voor- en nadelen, prijs

Ben je PVC deuren aan het vergelijken, dan kom je voor heel wat vragen te staan. Er zijn namelijk heel wat opties die je kan verkrijgen als je een nieuwe kunststof deur wil laten plaatsen. Ga je voor een volledige deur in PVC of een PVC deur in glas? Moet het glas mat zijn om inkijk te verhinderen of wil je eerder meer lichtinval?

Soorten PVC deuren

Type deuren

De gevel van je woning is iets wat iedereen het eerst ziet. Die wil je natuurlijk piekfijn in orde hebben. Maar ook de deuren hoeven niet meer onder te doen. Je wil de volledige woning netjes houden. En tegenwoordig speelt ook isolatie mee. Een PVC achterdeur kan dus even goed, net als je kiest voor een PVC voordeur. Bestel je alles in één keer dan zal dat de kostprijs ook drukken en is er marge om te onderhandelen.

Anderzijds kan je ook opteren voor de plaatsing van PVC schuifdeuren.

Stijlen

 • hedendaagse & moderne PVC deuren;
 • landelijke & klassieke PVC deuren;
 • retro PVC deuren;

Offerte PVC deuren

PVC deuren met of zonder glas

Het voordeel van een PVC halfglasdeur is dat je er bijvoorbeeld ook een katten- of hondenluik kan in verwerken. Vooral interessant voor een achterdeur. Het onderste paneel is dan volledig dicht. Enkel het bovenste stuk bevat glas.

Een volledige PVC paneeldeur heeft zijn voordelen naar inkijk toe. Er is meer privacy met dit type deur, maar je krijgt minder lichtinval. Aangezien er geen glas aanwezig is weegt de deur ook minder zwaar. Je kan de afwerking van het paneel en de kleur zo laten maken dat ze perfect passen bij de rest van de ramen.

Voor- en nadelen PVC deuren

Ook al zijn PVC deuren een aanwinst voor jouw woning, je krijgt steeds te maken met een soort materiaal waar voor- en nadelen aan verbonden zijn.

Voordeel PVC deuren

 • Prima isolatie met glas en PVC profielen;
 • Onderhoudsarm, nooit meer verven;
 • Af en toe reinigen en kuisen van ramen en deuren;
 • Prijs/ kwaliteit zeer interessante investering;
 • Goede waardes te behalen op vlak van isolatie en geluidsisolatie;
 • In veel kleuren beschikbaar;

Nadeel PVC deuren

 • PVC kan naarmate de leeftijd beginnen verkleuren. Maar dit hangt sterk af van de plaatsing van het raam of de deur. Staat deze veel in de zon of valt er veel regen op? Fabrikanten geven vaak 10 jaar of meer garantie;
 • Kunnen licht uitzetten door warmtebron ( zon ), waardoor de deur begint te slepen;

Offerte PVC deuren

Aankooptips

Om PVC ramen en deuren bij verschillende leveranciers te kunnen vergelijken, moet je de juiste afmetingen kennen. De kostprijs zal berekend worden op de breedte en hoogte van de deur. Je kan zelf de opmeting uitvoeren, maar bij foutieve gegevens zal je een meerprijs worden aangerekend. Als een bedrijf langskomt voor een eerste gesprek, dan zal de deur al opgemeten worden. Na de bestelling komt er nogmaals iemand langs om de definitieve opmeting te doen. Dat zijn dan de geldende afmetingen voor jouw deur.

Bespreek ook de betaalmogelijkheden. Vaak moet je al een voorschot betalen alvorens de werken kunnen gestart worden. Voor een renovatie kan je van een lager BTW tarief genieten. 6% in plaats van 21%, wat een groot verschil maakt qua kostprijs.

Prijs PVC deuren

Om een prijs te bekomen voor een nieuwe PVC deur laat je dus best enkele schrijnwerkers langskomen. Ze sturen een vertegenwoordiger langs die al je vragen kan beantwoorden. De nodige opmetingen uitvoert en je daarna een offerte geeft. Op basis van de gegevens zal je verschillende prijzen krijgen. De verschillen kunnen te maken hebben met een andere aanpak, duurdere materialen, meer of minder afwerking en dergelijke meer. Spreek dus goed af wat voor werken je nog extra wil bijnemen en welke materialen gebruikt moeten worden.

Offertes vergelijken

Een offerte is nog geen bestelling. Je bent dus vrij om er niet op in te gaan. Je kan ook offertes gebruiken om een lagere prijs te bedingen. Maar dat kan averechts uitpakken. Een lagere prijs wil ook zeggen dat er minder werkuren zullen uitgevoerd worden. En dan zal de afwerking niet zijn zoals je wenst. Spendeer dus liever wat meer zodat je zeker bent van een totaalpakket.

Wij raden aan om een aantal offertes te vergelijken bij vakmannen uit je buurt vooraleer je een definitieve keuze maakt.

Offerte PVC deuren

Ook interessant