Zo kies je een traplift op maat: 3 praktische tips

Publiartikel

Als je slecht te been bent, is de trap op- en aflopen plots een lastige en gevaarlijke opdracht. Met een traplift geniet je langer van je vertrouwde woonst, en dat op een veilige manier. Maar hoe breng je een traplift op één lijn met jouw noden? Met deze 3 tips kies je een model waarmee je jaren gezwind de trap op- en afgaat.

Neem de vorm van je trap in acht

Elke woning en trap zijn uniek. Hou bij de keuze van een traplift daarom rekening met de vorm van je trap (steil, recht, gebogen, met eventueel meerdere bochten) en de installatieplaats (op de binnenbocht of de buitenbocht van je trap). Laat je daarbij ondersteunen door een ervaren aanbieder. Die adviseert je over de beste oplossing in functie van jouw woning en stelt vervolgens een gepersonaliseerde offerte op.

Kies voor extra comfort

Opklapbare voetensteunen? Een draaibare stoel waarmee je boven veilig en weg van de trap afstapt? Parkeerbochten die de traplift netjes uit het zicht weg parkeren en extra ruimte bieden? Er bestaan heel wat mogelijkheden om je traplift op één lijn te brengen met jouw specifieke noden. Maak een lijstje met je wensen en stem je eisen af bij je aanbieder.

Geef je traplift een persoonlijke toets

Een traplift hoeft geen ouderwets of log toestel te zijn. Meer zelfs: hij kan netjes opgaan in je inrichting. Denk aan een model met een extra dunne rail, een compacte, opklapbare stoel of een combinatie van beide.

Bovendien bieden fabrikanten zoals Otolift een waaier van kleuren – van hazelnoot tot nachtblauw – en materialen – van stof tot leer – om de zitting te personaliseren. Bij bepaalde modellen selecteer je zelfs de lakkleur van de rail. De keuze is aan jou!

Een traplift op jouw maat? Perfect mogelijk! Ontdek hoe je jouw traplift personaliseert: www.otolift.be/trapliften/
Ook interessant