Hoeveel kost een Traplift? Vergelijk tot 4 prijzen per Type

Hoeveel kost een traplift? Wij geven een overzicht van de prijzen in België per type traplift.

Traplift prijzen per model

Soort trap Prijs vanaf* Prijs tot*
Traplift voor rechte trap €2.500 €5.500
Traplift voor trap met bocht €6.000 €12.000
Traplift voor trap met 2 bochten €7.000 €13.500
Traplift voor spiltrap of draaitrap €8.000 €14.000

* richtprijzen en incl. BTW. / Installatie inbegrepen

Offerte nieuwe traplift

Wat zal de kostprijs van een traplift grotendeels bepalen?

Een nieuwe traplift met bocht kost tot 50% meer dan een nieuwe traplift voor een rechte trap.

De prijs van een traplift is sterk afhankelijk van het soort trap, type trap en hoeveel verdiepingen overbrugt dienen te worden. Dat heeft te maken met de rail. Bij elke traplift moet die namelijk op maat worden gemaakt. De trap wordt eerst opgemeten en vervolgens wordt de rail precies passend gemaakt. Een traplift langs een rechte trap is meestal het goedkoopst. Hoe meer bochten er in zitten, des te duurder zal de traplift zijn. Ook de lengte van de rail heeft invloed op de prijs. Door allerlei luxe features zal de prijs ook stijgen. Daarbij moet je denken aan luxe bekleding, een voetenbankje met verlichting en een veiligheidsgordel.

Je heb al een traplift vanaf €2.500. Hiervoor heb je een basismodel, zonder veel opties, geplaatst op een normale rechte trap van gelijkvloers naar verdieping.

Prijs tweedehands traplift kopen

Tweedehands traplift

Ten slotte heb je nog de mogelijkheid om een tweedehands of gebruikte traplift aan te kopen bij een trapliftbedrijf of bij een particulier. Je kan een traplift op de kop tikken voor enkele honderden euro’s startende vanaf €300. Bij een tweedehands traplift, heb je te maken met gebruikte onderdelen en rail op maat. Meestal zit er ook geen garantie meer om de traplift. Wij raden aan om geen traplift te kopen bij particulieren, maar eerder bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in gebruikte trapliften, waarbij je nog kan genieten van garantie én een installatieservice.

Vergelijk voordat je koopt

Voordat je een traplift koopt, dien je na te gaan welke traplift je nodig hebt. Er bestaan tal van soorten trapliften. Tenslotte kan je enkele traplift bedrijven contacteren en een prijsofferte aanvragen.

Via onze website kan je makkelijk de traplift prijzen vergelijken bij de beste traplift leveranciers in België. Ontdek hier hoeveel een traplift op maat kost via 1 offerte-aanvraag.

Offerte nieuwe traplift

Ook interessant