Hoeveel kost een traplift? Vergelijk tot 4 types

Er zijn veel Belgische traplift bedrijven en uiteraard is er sprake van prijsverschillen. Toch is er wel een indicatie te geven van de traplift prijzen voor de verschillende soorten trappen.

Het inmeten van een traprail kost niet zoveel weinig tijd. De traprail wordt vervolgens bij de leverancier op maat gemaakt. Het plaatsen van een traplift kost meestal één dag.

Hoeveel kost een traplift?
Soort trap Prijs vanaf* Prijs tot*
Traplift voor rechte trap €2.500 €5.500
Traplift voor trap met bocht €6.000 €12.000
Traplift voor trap met 2 bochten €7.000 €13.500
Traplift voor spiltrap of draaitrap €8.000 €14.000

* richtprijzen en incl. BTW. / Installatie inbegrepen

Offerte nieuwe traplift

De traplift met bocht kost tot 50% meer dan een traplift voor een rechte trap.

Prijsbepalende elementen van een traplift

De prijs van een traplift is sterk afhankelijk van het soort trap en hoeveel verdiepingen overbrugt dienen te worden. Dat heeft te maken met de rail. Bij elke traplift moet die namelijk op maat worden gemaakt. De trap wordt eerst opgemeten en vervolgens wordt de rail precies passend gemaakt. Een traplift langs een rechte trap is meestal het goedkoopst. Hoe meer bochten er in zitten, des te duurder zal de traplift zijn. Ook de lengte van de rail heeft invloed op de prijs. Door allerlei luxe features zal de prijs ook stijgen. Daarbij moet je denken aan luxe bekleding, een voetenbankje met verlichting en een veiligheidsgordel.

Vergelijk vooraleer je koopt

Vooraleer je een traplift koopt, dien je na te gaan welke traplift je nodig hebt. Er bestaan tal van soorten trapliften. Tenslotte kan je enkele traplift bedrijven contacteren en een prijsofferte aanvragen.

Via onze website kan je makkelijk de traplift prijzen vergelijken bij de beste traplift leveranciers in België. Ontdek hier hoeveel een traplift op maat kost via 1 offerte-aanvraag.

Offerte nieuwe traplift

Ook interessant