Traplift voor steile trappen: mogelijk of niet?

Wordt trappen lopen moeilijk op een steile trap, dan kan de traplift een oplossing bieden. Wat is de traplift voor steile trappen, wat zijn de voordelen en hoe steil mag de trap maximaal zijn?

Steile trap in huis?

Kleine woningen zijn om plaats te winnen meestal uitgerust met een steile gevaarlijke trap. Voor mensen die moeilijk te been zijn kan traplopen op een steile trap een levensgevaarlijke onderneming worden met vallen tot gevolg. Daarom is het interessant om te investeren in een veilige oplossing: de traplift voor steile trappen.

Hoe steil mag mijn trap zijn?

Men kan een oplossing bieden aan mensen die een trap hebben met een grote hellingshoek. Toch zijn er uiteraard limieten. Men kan trapliften plaatsen op trappen met een hellingsgraad tot 70°.

Zijn er alternatieven? Ja die zijn er. Is de plaatsing van een steile traplift niet mogelijk, dan kan je opteren om bijvoorbeeld een huislift te plaatsen. Ben je een rolstoelgebruiker, dan kan een hefplateau een oplossing zijn.

Offerte nieuwe traplift

Toepassing steile traplift

Traplift voor steile buitentrap

Een traplift kan geplaatst worden op tal van soorten trappen, denk maar aan de rechte steile trap of de steile trap met bocht of spiltrap.

Heb je te maken met een huistrap, een zoldertrap of een keldertrap… een trap binnen of buiten… geen probleem voor alles is er een oplossing.

Is je trap van hout of metaal… geen probleem de montage kan bijna op elk materiaal plaatsvinden. Om jouw muren niet te beschadigen, zal de rail van de traplift meestal op de treden van de trap plaatsvinden.

De stoellift kan zelfs gebruikt worden op steile trappen één bocht of meerdere bochten.

In alle veiligheid een steile trap gebruiken

Trapliften voor kleine en steile trappen worden speciaal uitgerust om veilig naar boven en naar beneden te geraken denk maar aan:

    • Achteruitrijden: door achteruit de trap te gebruiken, nemen de benen minder plaats in op de trap.
    • Uitloop: om op- en afstappen veilig te maken, is de traplift onder- en bovenaan de trap voorzien van een uitloop. Deze kan ook dichtgeklapt worden.
    • Kleine rail: er wordt een kleine, enkele maar zeer sterke rail voorzien die niet veel plaats inneemt op de trap.
    • Draaibare zitting: je kan veilig gaan zitten. Door de zitting te draaien neem je minder plaats in op de trap. Andere huisgenoten kunnen vervolgens tegelijkertijd de trap gebruiken.

Offerte nieuwe traplift

Gratis diagnose en opmeting

Je kan bij de meeste verkopers van trapliften een gratis trapdiagnose aanvragen. Iemand komt ter plaatse de trap opmeten en zal je vervolgens adviseren of het überhaupt mogelijk is om een traplift te plaatsen. Is het mogelijk, dan zal de vertegenwoordiger één van zijn traplift-modellen voorstellen die geschikt zijn voor jouw trap.

Wat kost een traplift voor steile trappen?

Hou er rekening mee dat bijna elke installatie maatwerk is. Daarom is het aangeraden een prijsofferte aan te vragen bij leveranciers van trapliften. Toch mag je rekenen op een kost tussen € 2.500 – € 4000. In sommige gevallen kan je rekenen op subsidies of een bepaalde actie.

Ook interessant