Prijs parketvloer vergelijken: zoveel kost parket

Wat kost parket? De parketvloer prijs nodig? Wij geven de kosten voor het plaatsen van massief parket, samengesteld en fineerparket.

Deze factoren bepalen de prijs van parketvloeren

Een parketvloer, wat kost dat precies? Voordat je een parketvloer wilt laten plaatsen is het belangrijk om goed naar de prijs te kijken. Die hangt van een aantal factoren af. In de eerste plaats speelt het soort parketvloer dat je kiest een grote rol, maar ook het houtsoort, de afwerking, de hoeveelheid die je nodig hebt en meer. Het is dus aan te raden om van te voren vrijblijvend een offerte aan te vragen zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Hier vind je de prijs van parketvloeren.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je kunt berekenen hoeveel geld je ongeveer kwijt zult zijn aan de vloer zelf, kun je zelf alvast het een en ander aan voorbereiding doen.

Zo is het handig om te weten hoeveel vloer je nodig hebt. Dit kun je zelf berekenen door de vloer te meten in zowel de lengte als de breedte. De twee getallen die hieruit komen vermenigvuldig je met elkaar. Hierdoor krijg je een idee hoeveel vierkante meter parketvloer je nodig hebt.

Tip: Rond het aantal vierkante meter af naar boven en tel er nog eens 10% bij op. Je zult regelmatig delen moeten verzagen. Je kunt dus beter te veel parket hebben dan te weinig.

Dit zijn de prijzen

Nu je weet hoeveel vierkante meter de ruimte is die je wilt laten voorzien van een parketvloer kun je kijken naar het soort parketvloer dat je wilt. Misschien heb je al een keuze gemaakt of twijfel je nog. Hier vind je de gemiddelde prijzen van de verschillende parketvloeren.

Offerte parket laten plaatsen

1. Prijs massieve parketvloer

Een massief parket bestaat uit 100% massief hout. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende houtsoorten zoals eiken, kastanje, esdoorn en meer. De kwaliteit van een passief parket is groot, en dat betekent dat je hier tientallen jaren van kunt genieten. De slijtvastheid, duurzaamheid en stevigheid van een massief parket betekent ook dat dit een van de duurste soorten parketvloeren is. De planken van een parketvloer kunnen in dikte verschillen: dit varieert van 7 tot 22 mm.

Wat zijn de richtprijzen van een massief parket? Er zijn diverse mogelijkheden waarin de prijzen verschillen. Zo is het belangrijk om te kijken naar de houtsoort, maar ook naar de dikte van het hout. In de voorbeelden gaan we uit van een massief parket van eikenhout.

Soort parketvloer Prijs per m2*
Massief parket eiken €25 – €30 per m2
Massief parket eiken: geschuurd, dikte 10 mm €30 – €35 per m2
Massief parket eiken: geschuurd, dikte 20 mm €40 – €45 per m2

*Bovenstaande prijzen zijn exclusief vervoer, plaatsing en afwerking.

Offerte parket laten plaatsen

2. Prijs samengestelde parketvloer

Een samengestelde parketvloer wordt ook wel een half massief parket genoemd. Hierbij bestaat de vloer uit meerdere lagen: een onderlaag, tussenlaag en een toplaag van een houtsoort naar keuze. De vloer is niet sterk vanwege de houtsoort, maar vanwege de onderlaag die bestaat uit MDF (Medium Density Fibreboard). Een samengesteld parket is vaak legklaar, wat betekent dat het hout vooraf al afgewerkt is. De planken van dit parketsoort zijn dunner dan een massief parket: tot 6 mm.

Wat zijn de richtprijzen van een samengesteld parket?

Soort parketvloer Prijs per m2*
Meerlagig parket €30 – €60 per m2

*Bovenstaande prijzen zijn exclusief vervoer, plaatsing en afwerking.

Offerte parket laten plaatsen

3. Prijs fineerparket

Een fineerparket bestaat, net als een samengesteld parket, uit meerdere lagen. Deze vloer is nog dunner dan het meerlagig parket en kan dus niet verder geschuurd worden. De dikte van de planken is 2,5 mm. Een dunner parket is vooral handig wanneer er beperkte ruimte is voor vloeropbouw. Fineerparket is ook een betaalbare optie wanneer je een vloer wilt laten plaatsen.

Wat zijn de richtprijzen van fineerparket?

Soort parketvloer Prijs per m2*
Fineerparket €30 – €40 per m2

*Bovenstaande prijzen zijn exclusief vervoer, plaatsing en afwerking.

Offerte parket laten plaatsen

Rekening houden met extra kosten

Met deze richtprijzen heb je een idee van wat het kost om een parketvloer aan te schaffen. Toch dien je met nog een aantal kosten rekening te houden, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van de vloer. Hierbij moet je ongeveer rekenen op een richtprijs van €15 tot €30 per m2. Het is lastig om een vaste prijs te geven, omdat deze vaak afhangt van verschillende factoren, zoals de manier van plaatsen ( zwevend, visgraad, nagelen, schroeven… ) . Andere kosten waar je rekening mee moet houden zijn voorbereidende werken zoals de ondervloer en afwerkingsmaterialen zoals plinten. Ook als je de parketvloer wilt combineren met een vloerverwarming kun je rekenen op extra kosten.

Wat kost een vakman inhuren?

Je doet er goed aan om een vakman in te huren voor het laten plaatsen van je parketvloer. De kosten van een vakman zullen hoger uitvallen dan wanneer je zelf aan de slag gaat, maar je bent wel verzekerd van een topresultaat waar je tientallen jaren van kunt genieten. Een vakman heeft jarenlange ervaring en weet precies hoe een vloer snel en vakkundig geplaatst kan worden. Als doe-het-zelver kun je fouten maken en deze fout laten herstellen kan de kosten alsnog doen oplopen. Hoeveel een vakman precies kost, verschilt per bedrijf.

Een offerte aanvragen voor de klus

Met de hulp van een erkende vakman heb je snel een prachtige vloer en geniet je jarenlang van de beste kwaliteit! Je kunt hier online vrijblijvend een offerte aanvragen, zodat je precies weet hoeveel het jou gaat kosten om een mooie parketvloer te laten leggen. Een vakman heeft de juiste kennis en ervaring en kan jou een duidelijk kostenplaatje geven.

Offerte parket laten plaatsen

Ook interessant