Prijs WC ontstoppen door ontstoppingsdienst

WC ontstoppen met spiraal

Een verstopt toilet maakt doorspoelen moeilijk met kan leiden tot overstroming, met alle gevolgen vandien. Indien je zelf niet in staat bent om het toilet te ontstoppen, heb je nood aan een ontstoppingsdienst. Wat kost een wc laten ontstoppen door een ontstoppingsdienst?

Verstopt toilet dat overlooptEerst en vooral kan je proberen om zelf een wc te ontstoppen. Er bestaan hiervoor een aantal hulpmiddeltjes en tips die de verstopping vrij makkelijk verhelpen. Krijg je een verstopte wc niet verholpen dan dien je een ruimdienst of een ontstoppingsdienst in te schakelen.

In onderstaande tabel kan je de prijzen terugvinden hoeveel een interventie gemiddeld kost.

Prijs wc ontstoppen door ontstoppingsdienst

Prijs wc ontstoppen
Wc ontstoppen Prijzen*
Dagtarief weekdagen – 7u – 19u – Max. 1 uur werk €150
Avondtarief weekdagen – 19u – 22u – Max. 1 uur werk €225
Nachttarief weekdagen – 22u – 7u – Max. 1 uur werk €300
Zaterdag – Max. 1 uur werk €225
Zon- en feestdagen – Max. 1 uur werk €300
Extra werken €30 – €40 / per extra half uur

* richtprijzen en incl. BTW.

Offerte ontstoppingswerken

De gemiddelde prijs in België voor het ontstoppen van een verstopte afvoer kost €150. Hierin zitten alle verplaatsingskosten ( meestal max. 25km ) inbegrepen en dient de toegang tot het toilet, putjes en riolering vlot te verlopen. Dergelijke richtprijzen zijn om verstoppingen te verhelpen in de afvoerbuizen en niet voor het ledigen van een septische put.

De prijzen om een verstopte wc-afvoer te ontstoppen zijn grotendeels afhankelijk van het moment dat je de ontstopping laat uitvoeren. Je betaalt bijna twee keer zoveel voor een interventie tijdens zon- en feestdagen als tijdens een werkdag gedurende de normale werkuren.

Tijdens een normale interventie moet 1 uur werk met 1 werknemer of een half uur werk met 2 werknemers volstaan om de verstopping te verhelpen. Is de verstopping te wijten aan bijvoorbeeld een slechte riolering of de aanwezigheid van boomwortels in de afvoerbuizen, zal 1 werkuur niet volstaan. Per half uur extra werk kan gemiddeld tot €30 – €40 extra gefactureerd worden.

WC ontstoppen met spiraal

Goedkope ontstoppingswerken

Let goed op met zeer goedkope ontstoppingswerken, meestal worden extra toeslagen aangerekend, waardoor de totaalprijs duurder zal uitkomen.

Extra werken

In sommige gevallen, indien bijvoorbeeld de verstopping niet kan gelokaliseerd worden, maakt men gebruik van camera-inspectie of sonar onderzoek. Hiervoor zal extra moeten betaald worden.

Soort werk Prijs*
Camera-inspectie €90 – €110
Camera-inspectie met zender €170 – €200
Leidingen traceren / Sonar onderzoek €75 – €90
Afvoer restafval €0,20/kg

* richtprijzen en incl. BTW.

Offerte ontstoppingswerken

Verlaagd BTW-tarief wc ontstoppen

Het BTW-tarief dat toegepast wordt is afhankelijk van de ouderdom van de woning. Indien uw woning ouder is dan 10 jaar geldt een BTW-tarief van 6%. Is de woning jonger dan 10 jaar, dan wordt een BTW-tarief van 21% toegepast op de factuur.

Niet aanwezig

Ben je niet aanwezig op het afgesproken uur, dan kan de ontstoppingsdienst je toch een factuur opsturen. De gemiddeld prijzen liggen tussen €90 – €185.

Vrachtwagen ontstoppingsdienst

Hoeveel kost jouw wc ontstoppen?

Vooraleer je in zee gat met een ruimdienst of ontstopper, vergelijk je het best de prijzen. Controleer ook of het ruimbedrijf niet te ver van jouw woonplaats is gelegen en wat de toeslagen zijn bij een snelle interventie of spoed-ontstopping van je wc.

Via onze website kan je via 1 offerte-aanvraag vrijblijvend tot 4 prijsvoorstellen inkijken en snel de beste en goedkoopste keuze maken.

Offerte ontstoppingswerken

Ook interessant