Aankooptips PVC ramen en deuren nieuwbouw

Bij een nieuwbouw komt er heel wat kijken en het kostenplaatje kan soms hoog oplopen. Een woning is nog steeds één van de beste investeringen die je kan doen. Om PVC ramen in een nieuwbouw te voorzien zijn er enkele handige tips die je kan gebruiken.

Stel een budget voor je nieuwbouw op

Tijdens de bouw komen heel wat aspecten aan bod waar je geld voor op tafel moet leggen. De keuze van de vloer, de keuken, afwerking, verwarming en dergelijke meer. Ook voor de ramen en deuren moet je met een bepaald budget werken om de totaalkost niet te overschrijden. Afhankelijk van hoeveel ramen en deuren je hebt, zal de prijs zal volgens het aantal bepaald worden.

Tip: Een algemene regel is dat nieuwe ramen ongeveer 10% van de totaalkost van je nieuwbouwwoning zullen kosten.

Om te weten hoeveel de totaalprijs zal zijn van de PVC ramen, kan je best enkele bedrijven laten langskomen. Zij meten alles op en zullen op basis van de afmetingen en wensen van jou, een offerte opmaken. Dan kan je beginnen vergelijken met andere aanbieders. Op die manier kan je binnen het budget blijven zonder dat je er een financiële kater aan zal overhouden.

Ga voor kwaliteit

De goedkoopste offerte is vaak duurkoop. Na verloop van tijd kan er schade optreden zoals ramen die niet meer goed openen of sluiten. Ga dus voor je nieuwbouwwoning voor bekende leveranciers die degelijk materiaal op de markt brengen. Alleen dan ben je zeker van jarenlange garantie dat je PVC ramen in goede staat zullen blijven.

Vraag dus goed na welke kwaliteit de profielen hebben. Je hebt er met 3, 5 of 7 isolerende kamers. Uiteraard zit daar al een prijsverschil. Ook de isolerende waarde van het glas zelf speelt een rol. De standaard verhouding kan voldoende zijn, maar als je extra isolerende ramen wil dan zal je naar dikker glas of driedubbel glas moeten gaan. Zonwerend glas is ook een optie als je een ruit hebt die op het zuiden gericht is.

Tip: Ontdek hoe je weet dat je met kwalitatieve ramen en deuren te maken hebt.

Vraag naar referenties

Verkopers zijn het uithangbord van het bedrijf. Ze moeten zich goed kunnen voorstellen en de producten goed kunnen verkopen. Maar hoe goed zijn hun producten en wat zeggen andere klanten ervan. Vraag dus zeker naar referenties van woningen in de buurt die ze gedaan hebben. Dan kan je eventueel foto’s en beoordelingen bekijken. Op die manier hoor je iemand anders zijn verhaal over de PVC ramen van een nieuwbouw en kan je een volledig beeld vormen.

Het internet is hier een groot voordeel in. Als er negatieve beoordelingen zijn, dan zal je ze snel vinden als je de naam van het bedrijf zoekt. Lees alles grondig door, want een negatieve beoordeling kan ook deels goed zijn. En je leest het verhaal maar van één kant, die van de klant.

Offerte PVC ramen en deuren

Welke afwerking kies je voor PVC ramen?

Je kan voor je nieuwbouw opteren voor moderne PVC ramen en PVC deuren. Het kleurengamma is enorm groot. Populair zijn de kleuren wit, zwart, bruin, blauw, grijs…

De profielen van PVC ramen zijn vaak effen, maar je kan ook voor houtstructuur kiezen. De ramen zien er dan uit als echt hout, maar zonder al het werk ervan. Je hoeft dus nooit meer te verven. Enkel het gewone onderhoud, even afstoffen en je bent klaar.

Heel wat mensen kiezen dus voor PVC omdat ze de nadelen van hout er niet meer van hebben. Met een houtnerf folie bekom je dus een mooie houtlook. De folie komt op het profiel te zitten. Je kan ook kiezen tussen heel wat kleuren om bijvoorbeeld eik of andere boomsoorten na te bootsen.

Kostprijs PVC ramen renovatie

Zoals eerder vermeld in het artikel, kan je best enkele bedrijven uitnodigen om de situatie te bekijken. Het aantal ramen, de afwerking en de afmetingen zullen de grootste factor zijn in de totaalprijs. Als je binnen een vast budget zit, dan kan je dat zeker vermelden bij het gesprek. Op die manier kan de vertegenwoordiger met je meedenken en eventuele opties laten vallen. Hier kan je alvast de PVC schrijnwerk prijzen vergelijken. Wens je te weten hoeveel jouw PVC buitenschrijnwerk kost, vergelijk dan een aantal offertes via onze website.

Offerte PVC ramen en deuren

Ook interessant