Waar kan je parketvloeren plaatsen?

Je wilt graag een parketvloer in je woning laten plaatsen, maar kan dit overal in huis?

Waar kun je parket plaatsen en waar niet?

Misschien twijfel je of het een goed idee is om een parketvloer aan te laten leggen in de woonkamer, bijvoorbeeld omdat je daar al vloerverwarming hebt liggen. Of wellicht denk je erover na om een parket in de badkamer te laten leggen, maar weet je niet zeker of dit wel mogelijk is. Waar je ook een parketvloer wilt laten plaatsen, hier vind je een duidelijke uitleg over waar je parket wel kunt plaatsen, en waar je dat beter niet kunt doen.

Offerte parket laten plaatsen

Parketvloeren voor de leefruimte

Als er een ruimte is waar een parketvloer in wordt geplaatst, dan is dat de leefruimte. Dit wordt ook wel de woonkamer genoemd en dit is de plek waar het meest geleefd wordt. Je kunt je dus afvragen of het wel zo slim is om hier een parket te laten plaatsen, ook met het oog op beschadigingen.

Toch is het zeer goed mogelijk om een parketvloer te laten plaatsen in je woonkamer. Wanneer je jonge kinderen of een huisdier hebt die hier veel spelen is het wel aan te raden om te kiezen voor een afwerking met lak of olie.

Heb je al een vloerverwarming liggen? Ook dan is het geen probleem om een parketvloer te plaatsen. Deze combinatie gaat prima samen, maar het is wel belangrijk om voor de juiste soort vloer te kiezen. Het hout is altijd in beweging door de temperatuur van de vloerverwarming, maar je kunt dit zo veel mogelijk beperken. Kies voor een vloer met smalle planken en vellingkanten en kies voor een constante temperatuur. Zorg ook voor een goede luchtvochtigheid in de leefruimte.

Parketvloeren voor keukens

In sommige gevallen grenst de leefruimte direct aan de keuken en loopt dus ook de parketvloer door. Het is dan ook zeer goed mogelijk om een parketvloer in de keuken te plaatsen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de kwetsbaarheid van het hout. In de keuken er meer sprake van water op de grond, vallend bestek of servies.

Ook de kleur van het hout speelt een grote rol. Kies je voor een lichter parket, dan heb je kans op vlekken die er niet of nauwelijks uitgaan. Hoe lichter de vloer, hoe moeilijker dit schoon te houden is. Je kunt dus beter voor een donkere vloer kiezen.

Heb je in de leefruimte wel een lichte parketvloer uitgekozen en wil je dit wel laten doorlopen tot de keuken? Dan kun je er ook voor kiezen om een rand met tegels rondom het aanrecht te leggen, zodat dit meest kwetsbare gedeelte in ieder geval beter is beschermd. Ook kun je extra vloer bestellen en dit vervangen wanneer de schade aan de huidige planken niet meer weg te halen is.

Offerte parket laten plaatsen

Parketvloeren voor slaapkamers

De slaapkamer is een voorbeeld van een ideale plek voor een parketvloer.

Een slaapkamer of kinderkamer is tegenwoordig veel meer dan een ruimte waarin geslapen wordt en dat betekent dat er ook flink uitgepakt mag worden wat betreft de stijl en het design.

Met een mooie houten vloer zorg je voor een unieke look in een slaapkamer. Een parketvloer is hier zeer geschikt voor, omdat er veel minder belasting is dan bijvoorbeeld in de woonkamer. Je houten vloer blijft dus heel lang mooi in de slaapkamer.

Parketvloeren voor badkamers

Het lijkt misschien onmogelijk, maar ook in de badkamer is het tegenwoordig goed mogelijk om een parketvloer te nemen. In de badkamer heb je vanzelfsprekend veel te maken met vocht en daar moet je dus goed op inspelen als het gaat om het plaatsen van een parketvloer. Een massief houten vloer in de badkamer wordt afgeraden. Er is in de badkamer veel sprake van wisselingen in luchtvochtigheid. Dit en het directe contact met water zorgt ervoor dat het hout sneller gaat uitzetten en krimpen; hierdoor ontstaan kieren.

Een houten vloer in de badkamer kan voor enorm veel sfeer zorgen. Kies wel voor een geschikte vloer, zoals een meerlagig parket. Ook de juiste ondergrond is enorm belangrijk bij het uitkiezen van de vloer.

Parket laten plaatsen in andere ruimtes

Ook als je andere ruimtes wilt gaan voorzien van parketvloer, zoals de zolder, kun je tal van mogelijkheden ontdekken. Door het vrijblijvend aanvragen van een offerte kom je erachter welke opties je hebt voor jouw woning. Een vakman kan ieder parket voor jou plaatsen en zo heb je geen gedoe met doe-het-zelven, maar kun je verzekerd zijn van een perfect eindresultaat.

Offerte parket laten plaatsen

Ook interessant